Salam.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again.
.: saya salahkan cikgu

saya salahkan cikgu

ila | Monday, February 21, 2011 | 6Comments |
assalamualaikom.
lepas je balik sekolah makan2 mandi2 ..
ngadap laptop.
jap g nak g tuisyen la pula.~

berbalik pada tajuk asal.
kenapa saya salahkan cikgu sebab...


spotchek time.

masa spotchek tu biasa la kan peraturan sekolah.rambut tak boleh terjuntai,berwarna dan sebagai nya.

sorang pelajar cina nie kene tahan sebab rambut dye berwarna.then dye macam nak bergaduh-gaduh dengan cikgu tau.

rupa-rupa nya dye tengah berdebat "kenapa cikgu boleh"

memang pon.tidak adil la jugak kan.cikgu cina bole pula rambut berwarna.

kuku berkaler


bila student buat x bole la pulak.pakai inai kene kikis lah hilang kan la ape la..

so pelajar tu mempertahankan la diri dye.
pastu saya pon x tahu.sebab da masuk kelas.

konklusinya cikgu perlu la bagi contoh yang betul kepada student baru la student boleh ikut.

jangan seperti ketam mengajar anaknya berjalan dengan betul


6 comments:

nelly said...

Memang patut dipersalahkan kalau macam ini . .

Akeyla Azmey :) said...

heeee :D saberr saberr ;p

syuhadah azri said...

SETUJU SETUJU!

Tahu xpe,cikgu mestilah tunjukkan contoh yang baik kepada peljar-pelajar. Kan pelajar dah salahkan cikgu! sape suruh tak tunjuk contoh yg baik. hehe :P

Nailofarhazirah said...

betol jgk.. kalau dh cikgu pun same jew, xgune jgk nk marah2 student..

NiK iMaN a.k.a NiCkiLiCouS! said...

btol3!! :D

sissyira said...

salam

betul tu,,,kalau kita nak ajar org kita dulu kena betul baru jadi.

Kotak Chitchat