Salam.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again.
.: Soalan-Soalan Yang Mampu Buat BF Anda Gagap

Soalan-Soalan Yang Mampu Buat BF Anda Gagap

ila | Friday, August 05, 2011 | 14Comments |
Salam Ramadhan.tadi berblog walking terjumpa satu entry nie.menarik.so nak share dengan korang la.
saya bukan copy cat.saya da mintak kebenaran tuan punya blog nak share.

kepada korang yang betol-betol sayang bf korang separuh mati ann cube tanya soalan cenggini

 1) Awak, betul ke awak sayang kat saya? kalau betul awak sayang saya nak tak kita jangan jumpa langsung sampai kita betul-betul nikah? Kalau awak sayang awak tentu tak nak kita buat dosa ngan jumpa macam tu kan? Bila awak kita habis study segala benda empat tahun lagi baru kita jumpa dan nikah terus nak?


 2) Awak, kenapa kita mesti senyapkan hubungan kita dengan ahli keluarga kita? Sanggup tak awak jumpa ahli keluarga saya dan cakap kat dia orang secara direct yang niat awak nak ambik saya sebagai isteri suatu hari nanti? Dan sanggup tak awak bawak jumpa parents awak dan perkenalkan saya sebagai calon isteri meskipun kita masih study lagi? kenapa kita mesti diamkan hubungan kita kalau betul awak dah nekad nak kawin ngan saya suatu hari nanti?


3) Awak, boleh tak kita jangan berhubung langsung sampai kita menikah? Saya bukan milik awak lagi untuk awak kata awak rindu kat saya dan ucapkan kata-kata cinta kat saya.. Semua kata-kata tu cuma layak untuk seorang isteri je awak, kalau betul awak akan kawin ngan saya seuatu hari nanti baru boleh awak cakap macam tu, sanggup tak awak?

4)Awak.. boleh tak awak jangan bagi hadiah atau apa atas nama sayang dan cinta kat saya? Saya bukannya dibawah tanggungan awak untuk saya terima semua hadiah tu.. dosa awak kalau saya terima hadiah macam tu. Duit tu bukan milik saya awak..


5) awak.. saya tau kita masih lagi study, tapi parents saya tak suka kita dok jumpa macam ni, mereka suruh kita menikah secepat mungkin, mereka kata mereka akan tanggung kita dan maybe kalau ada rezeki cucu mereka sampai kita habis belajar, sanggup kah awak menikah dengan saya sekarang jugak?

6)Awak sanggup tak awak tak cakap kat sapa-sapa yang saya ni milik awak? kalau betul awak cintakan saya dan bukannya cari populariti yang awak ada makwe mesti awak sanggup kan? Saya bukannya milik awak lagi.. kita masih belum ada ikatan yang sah awak..

7) Awak.. sanggup tak awak belajar dan dalami agama kita sedalam mungkin? Jika betul awak nak jadi imam saya untuk seumur hidup mesti awak sanggupkan? Saya nak suami saya dalam ilmu agama dia so dia boleh bimbing saya dan anak-anak saya dengan dia sebaik mungkin.. Sanggupkah awak dedikasikan hidup awak sepenuhnya kepada Allah dan tinggalkan benda-benda yang lalai?

kebanyakkan lelaki mesti gagap bila nak jawab-jawab soalan cam gitu.maknya nya diorang tak serius la.
relationship sekarang nie banyaknya nak main-main je.ape tu orang kate?ermm "takde la boring sgt bile ade coupel nie"

A relationship that is not end in marriage is nothing but meaningless..
and Allah the Almighty hates meaningless thing



14 comments:

Cik Anita said...

huish. susah sangat nih T_T

AreNieZa said...

best sgt.. cnfrm punye x ley jawab... nk share jugak boley tak??

Pure Mahabbah Fillah said...

assalam..mohon share boleyh??

ila said...

sharing is caring,bole aje.

Pure Mahabbah Fillah said...

assalam..mohon share boleyh??

i am S!L4H.. said...

kite [on mesti ade kekuatan utk ckp mcm ni. dan niat itu betul.

Aien Najib said...

pergh .ini memang killer punye question .HAHA ..awak member ngan fiqah yassin eh ?errr ..ke salah org nih :p

nota kaki :err ,akak ade request ..ape kate awak buang word verification untuk komen nih :) nnti senang org nak komen .thanks syg :)

syamy said...

haha . TERBAEEKK !! boleh test nie . haha

syamy said...

haha . TERBAEEKK !! boleh test nie . haha

ila said...

ok sis aien najib,,
mekasih

biela lah said...

untung la klu dpt lelaki yg dpt buat smua tu. =)

Aien Najib said...

same-2 sayang :) happy blogging eh :)

syAzAnA said...

perghh. soalan mencabar gilaaaa. phewwww

Aisyah Aina said...

haha...sentap dia..tak tau nak jawab apa nanti :D

Kotak Chitchat