Salam.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again.
.: orang lain balik kampong aku balik bandar

orang lain balik kampong aku balik bandar

ila | Sunday, August 28, 2011 | 8Comments |
salam.korang dah samapi kampong ker?amacam seronok tak dekat kampong?



tiap-tiap tahun aku akan balik ke bandar.rumah aku di daerah Johor Bahru dan kampong aku di Kuala Lumpur. bukan kampong baru yer kawan-kawan.uma nenek aku dekat Selayang.rumah taman
rumah nenek aku yang side mak dekat Kota Tinggi (kamping) je.minggu-minggu boleh pergi.sebab tak jauh pon.so sebab tu raye pertama dekat KL rye kedua baru balik Kota

best ke raye dekat Kl?
raya tetap jalan seperti biasa.cuma takde lah rasa suasana kampong.juadah untuk pagi raya semua sama.
tak rasa suasana kampong mungkin tak best lah kan

Kl kosong?
cuba tanya orang Kl pernah ke Kl kosong?tak pernah.kalau pergi sembahyang raya beribu-ribu manusia .orang melayu sekarang pon ramai yang beraya dekat Kl jer.kalau malam raye g caukit road pon manusia ramai jugak.

amalan ziarah menziaarhi tu kurang la sebab banyak hadiri rumah terbuka.satu lagi kelebihan kalau dari JB nak ke Kl jalan tak jammed.aku balik kampong aku(KL) ari isnin.

berhati-hati dijalan raya.pandu cermat jiwa selamat

kata-kata terakhi//:ingat kan nk pergi dataran merdeka..hari kemerdekaan ditunda pulak














8 comments:

Far8 budak baik said...

tu ar kl.
raya poser ke rasa cina ke raya raya ke..tetap je ramai org..
lupe kg ah tu..
hahahaha!

Saiazuan said...

mcm bosan je..

ila said...

bole la

ila said...

bole la

nelly said...

Nelly The Strange nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA !
:)

SoLy SoLicious said...

hati2 balikg kg ya.. take care

Miss Xyz =) said...

haha, pelik, pelik.. xpe, time merdeka nnti boleh ler laung2 kat sne eh, x pun pnjt KLCC tu haa.. haha XD

Dr. Ben said...

eid mubarak!

Kotak Chitchat