Salam.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again.
.: hari kidal sedunia

hari kidal sedunia

ila | Sunday, August 14, 2011 | 13Comments |
Salam.semalam13 august dan h hari saya.sebab saya seorang yang kidal atau pon left handed wiriting.tak sempat nk post semalam sebab busy membeli baju raye.eceh


saya nak mengucapkan selamat hari kidal kepada semua yang kidal ok.yang tak kidal tu you all tak ada hari special .jangan jeles dekat kitorang yang kidal nie tau.

aku pon tak tau cam ne aku bole menggunakan tangan kiri.sejak dari kecil lagi sedangkan mak bapak aku bukan kidal . dulu masa kecik-kecik makan pon tangan kiri.dekat tangan kiri aku ada tanda lahir.jadi mak aku ajar yang ada tanda lahir tu x boleh makan.yang x de  tanda lahir baru boleh makan.dan aku makan tangan kanan sekarang.haha.

kekurangan

sesape yang kidal cam aku serabut la bila nak tulsi

kebanyakkan komputer akan letak mouse sebelah kanan.sebab tu aku tak suka pakai mouse

kelebihan

kelebihan yang ada pada aku sendiri aku boleh menulis menggunakan kedua-dua belah tanga,tapi aku prefer tangan kiri la.kalau dekat whiteboard atau  blackboard aku lebih suka tulsi tangan kanan.guna kapur dan makerpen

kelebihan mengikut kajian
  1. Mudah dalam menulis bahasa arab, karena bahasa arab di tulis dari kanan ke kiri.
  2. Bisa melakukan 2 pekerjaan sekaligus (menurut hasil penelitian).makan+tulis.(aku selalu buat)
  3. Lebih kreatif dan pemikir, sehingga cocok di bidang seni, musik, dan menulis.(tidak.aku tak suka melukis dan tak pandai melukis)
  4. Lebih cepat dalam berpikir baik dalam bidang olahraga, permainan komputer dan sebagainya

tokoh kidal
- Barack ObamaPresiden Amerika Syarikat.
-aristotle
- Bill Gates - Orang paling kaya di dunia versi Forbes.
Oprah Winfrey - Wanita paling kaya di dunia.

atlit
-lin dan
-rafael nadal (bf i)

artis
- Tom Cruise
-Amitha Bachan
-Angelina Jolie
-Mawi

DAN

i x minat dye,dye yg minat i











13 comments:

'afiAfia said...

selamat hari kidal ila..selalu respect dgn org2 yg guna tgn kiri nie....sgt unik:)

Syahida Hamidon said...

akq pun kidal gk.. (**,) so, proud to be left-handed..=)

♥ Awyyn Teletubbies ♥ said...

Selamat Hari Kidal :)

Si Gadis Semasa said...

proud to be a left-handed :D

heheh !!!

Miss A said...

suka entry ini!


heee~~pndai mlukis?erkk sye ade sket kot bakat tu.hehe

ila said...

time kasihh

cik ETTY said...

selamat ari kidal :)we are same :DD
kite istimewa taw

cik mumu :) said...

Ade ek hari kidal ? hehhee. Tak pernah tau pulak.. btw , Ummu pun kidal ! ^^v *peace pun kidal!:P*

Cik Anita said...

ouh ada rupanya hari kidal sedunia. saya tak tau :P

amir aizat said...

org kidal ni special kann,hehe

epaa chenta said...

eh saya pun kidal (:

betol2 boley buat dua keje dlm satu masa n kawan2 selalu jeless. hee

farah hanim said...

saya bukn left handed
tp suke sgt dgn org yg tulis pkai tgn kiri^^

liyanalalala said...

kadang-kadang jeles dengan org kidal ni.. ye la, boleh buat dua kerja dalam satu masa..

Kotak Chitchat