Salam.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again.
.: saya telah mendaki gunung setinggi 825 meter (2,702kaki) Gunung Angsi N9

saya telah mendaki gunung setinggi 825 meter (2,702kaki) Gunung Angsi N9

ila | Tuesday, April 19, 2011 | 5Comments |


to the point aje la.jumaat yang lalu aku g camping under unit berunifrom dekat Negeri Sembilan.masa nak pergi tu boleh dikatakan excited juga la sebab dah lama tak pergi camping.

hari jumaat tu memang sempoi-sempoi aje,tak penat pon even hampir 4 jam dudok dalam bas layan movie 4Madu aku x pernah tengok lagi citer tu.ok2 je la


mase nie baru turun dari bas


seperti biasa naikkan khemah

cikgu suraya pon tolong jugak.sebab tali nie kitorang tak berapa nak reti pasang

malam tu just lepak-lepak dalam khemah,makan-makan n buat aktiviti sendiri sebab cikgu suruh banyakkan rehat.

esok pagi salam pukol 9 mulakan pendakian Gunung Ansgi.



waktu puncak dia yang ini la.habis sakit dan luka-luka semua tangan

semua orang kene panjat bukit nie dengan tali tu ajer



 time nie memang terpaksa la pegang tangan dak-dak lelaki sebab takut jatuh


nie bile dah sampai dekat puncak.
kite orang naik dalam kol 9 pagi sampai kol 1.40 tenghari.


mandi-mandi air sungai nie masa on the way balik.

masa balik tu aku boleh dikatakan orang yang awal sampai dekat camp side sebab ikut dak lelaki.
orang laim sampai dalam kol 6.30 ptg tapi aku sampai kol 5.15 dah siap mandi,basuh beg dan basuh kasut baru orang lain sampai,
so x  payah la nak rebut-rebut toilet.

nota kaki:berasa bangga la jugak sebab mampu betahan even dah 2 kali pergi klinik dan dah 2 hari x pergi sekolah sebab demam.

nota tapak kaki: sebelum mereka-mereka yang telah daki gunung everest tu diorang daki gunung angsi jugak




5 comments:

nelly said...

best tu !!!!!!

ila said...

best la gk,tp penad!

Cheno Chenonet said...

seronok gileee! teringin nak naik guununggg T_T

Sara Ali said...

siang2 sy boleh..kalo dh tiba malam....
rasa nk balik umah cepat jer...
takutttt kot...huuhu

HNNRashid said...

Bestnyee

Kotak Chitchat