Salam.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again.
.: jalan-jalan Ganu

jalan-jalan Ganu

ila | Monday, April 23, 2012 | 4Comments |
Salam 1 Malaysia,2 minggu yang lepas aku telah jalan-jalan di Terengganu.Naik bas seorang diri dari Larkin ke Dungun.

Memandangkan akak aku dah habis exam , aku yang boring-boring nie saje la nak jalan-jalan sana. Perjalanan yang memakan masa hampir 8-9 jam akhirnya sampai jugak,penat dher naik bas. Nie kali ke tiga aku ke 3 KE Terengganu.Pernah pergi dengan mak ayah tak pernah la pergi seorang diri.

Bila sampai je area dungun tu dekat 2,3 kali jugak aku cakap dengan pakcik driver tu suruh berenti kan aku dekat depan court mamot.(tak reti eja).  Sampai aje aku akak aku dah tunggu dengan kawan dia .

Dungun pada aku tak ade apa-apa yang menarik (org dungun jg marah yer) yang menarik pantai lah kod,akak aku punya rumah sewa betol-betol depan pantai Teluk Lipat. Dari dalam rumah je dah dengar bunyi ombak.



Keesokkan hari nya aku ke Mesra Mall .Mesra Mall nie adalah satu-satunya tempat dekat Terengganu yang ada pawagam.Mula-mula akak aku cakap memang aku tak percaya ..SO aku tanyalah kawan dia yang memang orang Terengganu ,dia cakap aah memang pon. Dari dungun nak ke Mesra Mall tu adalah dalam 35 minit hingga 45 minit cam tuu



pergi Mesra mall tengok cerita The hunger game,

Keeseokkan hari nya pergi Kuala Terengganu,tak shopping dekat pASar payang memang tak sah la..
beli la ape-ape yang patut,bear Penyu wajib


mak aku kirim beli beras nak buat nasi dagang, serunding

kat sini nak kate harga murah tu takde la.harga biasa-biasa je,tapi kene pandai mintak tawar la.

memandangkan akak aku dan kawan-kawan dia memang pandai cakap ganu so banyak jugak la harga yang m0kcik P0kCik pasar payang tu kurangkan.


yang aku makan tu kuih ape tah,dah lupa nama dia.

Orang terengganu nie kuat manis.kalau beli air sume memang kau-kau la manis dia

bahasa
kalau cakap pasal bahasa sebenarnya banyak juga yang diorang cakap aku tak paham.
sebab diorang suka tambah G dekat belakang,contoh MakanG

genera =lena 
nak sebut cam generator pulak.

katang=sasa

kalau orang kat sini biasa cakap cantik,diorang cakap Molek.

apa-apa pon thanks A lot kepada kk Cha yang sudi tumpangkan kitorang tidur uma dia dan kk eivy , dapat saku  merasa stay dekat Villa Mama tomyam!

naanaanaa Ganu kito






4 comments:

IntaNBerliaN said...

sk tgk pantai kt trg :-)

Umie Artoqiemie said...

ohsem. nak gi sanaaaaaa~ sanaaa~ sanaa~

Elie Lily said...

mahu kopok lekor! :p

Wanieys said...

Singgah dari segmen sama^^
Wanieys follow sini =.=
Awak serious follow back keyh^^

http://winkwinkwinky.blogspot.com/2012/04/segmen-serious-follow-back.html

Kotak Chitchat