Salam.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again.
.: jauhkan lah kami daripada penyakit yang merbahaya

jauhkan lah kami daripada penyakit yang merbahaya

ila | Monday, August 08, 2011 | 11Comments |
Salam ramadhan.semalam memang shock gile dapat berita dari kakak aku yang bekas classmate dia masa dekat sekolah dulu kene operation.tiba-tiba ada sakit paru-paru dan jantung berlubang.sebelum nie dia tak de sakit-sakit tu semua.

aku mmg tak percaya.sebab sebelum nie tengok dia sihat aje.dia baru pergi sambung belajar dekat Kelantan.
pastu tiba-tiba sakit pulak kan,


aku ingat dia operate usus.sebab aku teringat dekat Lokman.lokman baru abes operation usus.tapi sekarang dah pergi sekolah.

petang tadi pegi melawat so far aku tengok dia ok je la.tengok muka mak dia yang pucat.mungkin sebab risau kan.sakit jantung beb,ingat memain ker.17 ogus nie dia operate lagi sekali dekat HSI.

sekarang nie ramai orang muda-muda lagi dah kene sakit yang berbahaya.takut la sebab tak bersedia nak hadapi semua tu lagi.

membe aku yang aku kenal Lokman,17 usus .Fakhrur,18 jantung+paru-paru , Farhana (anak kawan mak aku),19 barah payudara.

semoga diorang kuat melawan penyakit tersebut.dan jauhkan lah kami daripada sakit-sakit yang tidak tertanggung oleh kami Ya Allah

kata-kata terakhir: teringat cerita Hani ,dah nak SPM kene barah otak




11 comments:

SoLy SoLicious said...

semoga mereka tabah ye mengahadapi dugaan semua tu...

qhaizaa said...

simpang malaikat 44

iejjah said...

moga kwn asilah tbh menghadapi dugaan dr ALLAH kpd mreka :}

miZz_nizZ said...

itula..hope djauhkn dr skit pape kn..amin

ir yien 9897 said...

semoga si dia cepat pulih dan panjang umur...

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

skrg ni skit xkira umur..

moga dia kuat mghadapinya..

= d = said...

get well soon..
Amiin..
:)

Hizami Rahim said...

innalillah. hurm. dugaan Allah. mintak2 la dijauhkan.

fiq. said...

erk,banyaknye operate,semoga dipermudahkan

cik sakdi said...

19 cancer? takotnye :(

masyiu said...

aah...kite pon x sihat...maybe dari segi pemakanan zaman sekarang..harap die tabah hadapi ujian...kalo dh genetic...kite kena reda...

Kotak Chitchat