Salam.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again.
.: finally i got it

finally i got it

ila | Friday, April 06, 2012 | 8Comments |
Salam 1 Malaysia.dah lama sangat rasanya tak meng-update blog nie.Bak kate blogger-blogger "dah bersawang"

Setelah keluar result SPM  2011 ayahku tanya nak hadiah ape? dia sibuk nak belikan iPad . Tapi aku nie kan kampung sikit benda yang touch-touch tu bukannya aku minat, jadi aku minta la bapakku Blackberry 9360.




Aku bukan seorang yang peminat gadjet,tapi tetibe rasa macam nak tukar handphone.Handphone ku yang lama ialah N86.Lima tahun pakai dari form 1 sampai form 5
jatuh lebih dari 100 kali ,
ada lagi ke orang pakai handphone nie,aku rasa handphone nie dah lama pupus.

Aku dapat Bb 22 March,kan 21 keluar result so 22 terus ajak bapak aku g Jusco tebrau then beli.Nampak sangat aku tak sabar nak pakai handphone baru .HEEEE



the second thing yang aku dapat adalah lesen.
 dapat lesen masa umur 18 tahun 4 bulan.

Nak cerita sikit masa aku test JPJ.sebenarnya aku takde lah pandai sangat drive kereta manual.
mak bapak aku punya kereta auto,so memang pergi belajar tak tahu apa-apa la.

test QTI sebelum test JPJ tu aku tak sangka cikgu tu luluskan jugak walaupon ade sekali mati enjin.

2hari lepas QTI baru test JPJ.awal-awal pagi pukul 8 dah datang.Nak tunggu tu punyalah lama.
pukul 11 pagi baru test yang dalam tu.PARKING,3 PENJURU dan BUKIT.semua lulus la.

Ujian yang dekat luar tu pulak pukol 3 setengah,punya la lama mengunggu seluruh urat-urat sendiku dah sakit.
Baru keluar sikit dari tempat memandu JPJ tu dah suruh masuk balik.Seriously aku tak sempat nak tukar gear lagi,masih menggunakan gear 1 dia dah suruh balik.Mula-mula aku ingat failed rupanya lulus.Alhamdullilah..

Memang tidak ku duga HANYA MENGGUNAKAN GEAR 1 DRIVING ,LEBIH KURANG 3 MINIT JE ATAS JALAN RAYA DAH BALIK.senang kann??

Cikgu yang mengajar aku tu cakap mungkin sebab dah petang ,ramai lagi orang so orang yang last-last tu kejap je la..

bila sekarang nie dah bawak kereta auto,senang giler... kaki pon tak la penat sangat. 
bersusah susah dahulu bersenang senang kemudian.. 

TAHUKAH ANDA ? kereta pertama yang dicipta adalah pada tahun 1769 oleh Nicholas Cugnot








8 comments:

shiema sufian said...

Bestnye dapat fon baru. Btw congrats, sebab successfully dah dpt driving license

ILA SYAMILA ♥♥ said...

ee bestnya BB. asilah tau x, kita tgh fever nak BB skrg, xtau knp. brp ek mcm tu? kita nk BB curve mehehek

Miss Whiteixora Sugarplum said...

congrats dear ,
mesti seronok dpt hp baru ! good luck in your future study !

syakey said...

untung lahhhhh :P

wee. masa awal2 dapat lesen dulu pon truja jugak! sampai hr hr nak bawak kete,siap hantar jemput parents g keje haa./ haha

saya said...

nak bb jugak.wuaaaa !huhu

Saya mEmang suka Menuliz:D said...

wow..phone baru..result spm mesti gempak punya..=)

Teenager Housemaid said...

waahh.nape tak amik ipad..heheheh..
blackberry bila dah lama2 pakai macamboring sikit..huhuhu

teha said...

wah wah ! syok nyee die :) jeles2 >.< hahaha !

Kotak Chitchat